donderdag 2 april 2015

THEMA EITJES

We zijn de laatste 2 weken reeds volop in de paassfeer.
De klas is supergezellig met onze mooi versierde paasboom, onze paasmandjes staan klaar,...
Met dit thema kon het waarnemen van verschillende eitjes niet ontbreken.
Eitjes van de kip of eitjes van chocolade... we vinden het alletwee lekker met misschien een lichte voorkeur.
We leerden het verschil kennen tussen fondant, witte en melkchocolade en konden het verschil proeven met de blinddoek.
Met de eitjes van de kip leerden we dat het wit eiwit noemt en het geel, de dooier en als je het eitje niet gekookt is, lijkt het op "slijm"

We maakten op maandag lekkere eiersalade voor op toastjes. De meeste gingen het thuis ook eens proberen. Dus bij deze, zijn jullie gewaarschuwd.
We maakten ook lekkere bananenlolly's, dat was een beetje smossen.
Wist je dat bananen en chocolade samen superlekker zijn.
Kijk maar naar onze mondjes...


















































Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen