donderdag 30 mei 2013

PAPA IS TOP


 
We hebben vooral deze eerste week gewerkt rond het werkmateriaal van papa. Zo leren we een zaag, hamer, meter,  nagels, vijsmachine,... kennen. We spelen een kimspel waarbij we iets wegtoveren of op andere plaats leggen in het rijtje.
Rond taal hebben we natuurlijk ons versje waar we heel veel moeten voor oefenen. We zingen mee met het refrein van Jan De Smet. Dit gaat zo: “kling klang ,kloppen met de hamer. Zingo, zango, zagen met de zaag.”
We hebben natuurlijk veel geknutseld zodat we op 9 juni een mooi pakje kunnen afgeven. We hebben hiervoor vooral moeten schilderen en kloppen met de hamer. Een beetje benieuwd... We hopen dat de mondjes dicht blijven van onze kapoenen.
Met de meter werken we rond het begrip lang en kort.
We hebben een grote papamuur gemaakt waar reeds heel veel foto’s aan hangen. Waarvoor bedankt. De kleuters vinden het leuk om gelijkenissen te zoeken en verschillen. We zien er met baard, snor of bril... Volgende week proberen we met attributen op een papa te gelijken en wat is er leuker dan eens te experimenteren met scheerschuim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten