donderdag 31 januari 2013

Carnaval!De volgende 2 weken werken we rond het thema “carnaval”. Voor de kleinste niet vanzelfsprekend want er zijn veel peuters bang van verklede mensen. De juf verkleedt zich in stappen zodat ze begrijpen dat het enkel een masker is. We leren ook tal van woordjes zoals stoet, masker, pruik, kleren passen, verkleden, serpentines, confetti,...
We leren de wiskundige patronen van strepen en bolletjes en proberen zo ook een patroon te vervolledigen. We leren een leuk lied en dansen op de muziek van Dobus.
We gaan ons volop verkleden in de poppenhoek en dat zal waarschijnlijk grappige foto’s opleveren. Op de ipad spelen we van Bumba en leren zo schaduwen herkennen en memory. We maken ook leuke dierenmaskers zodat jullie ons op carnaval niet meer zullen herkennen. Voor de krokusvakantie zullen we een carnavalsfeestje hebben in de klas. De kleuters mogen zich dan verkleden. Hebben jullie geen pak, dan moet je er zeker geen kopen, we hebben er ook in de klas. Later hier meer over.

1 februari hebben we ook 2 nieuwe peutergezichtjes in de klas. Bente en Jozefien staan al te poppelen om naar school te komen.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten